Maatwerk lessen

Alle privé yoga en ontspanningslessen zijn maatwerk. Iedere persoon en iedere situatie is anders en ook elk moment is anders. Het is dus logisch dat ook elke privé les telkens weer anders is. 

 

Voor de vertrouwdheid en het kunnen meegaan in de flow van de les is er wel elke les een herkenbare opbouw. Eerst komt een inleidende ontspanning, vervolgens het middenstuk en daarna de eindontspanning. Binnen deze opbouw zijn vele variaties mogelijk. 

 

Zodra iemand contact opneemt voor het maken van een afspraak begint het creatieve proces te lopen. Aan de hand van het eerste contact waarin de kern van de wens wordt besproken begint er bij mij al van alles aan ideeën op te borrelen. Meestal een dag voordat de les plaats zal vinden ga ik rustig op mijn mat zitten. De ideeën die de periode daarvoor omhoog gestroomd zijn worden dan als vanzelf omgezet in een lesprogramma voor de afspraak die komen gaat. Dit creatieve proces is een combinatie van kennis, ervaring en zeker ook intuïtie. Zo vaak al was ik verstandelijk van plan een bepaalde oefening in een les te verwerken. Op het moment dat ik dan op de mat ga zitten en me afstem op de persoon waarvoor de les is, komt er vaak iets heel anders naar boven.

 

Tijdens de les wordt vaak duidelijk dat dit andere programma wat gebaseerd is op het afstemmen op de persoon, precies het juiste is op dat moment. Dat is elke keer weer mooi om te zien. De van te voren ontstane les is natuurlijk niet statisch. Ik zie het meer als een richtingaanwijzer. Tijdens de les is er een soort fine tuning. De essentie van de les blijft echter doorgaans wel aanwezig.

 

Als iemand na een eerste les voor een vervolg les komt, dan gaat er nog meer inspiratie borrelen bij mij. Naast de kern van de wens komt tijdens de eerste les en de intake altijd wel aanvullende informatie naar boven die ik dan weer mee kan nemen bij het maken van een volgende les. De vervolglessen zijn hierdoor nog meer toegespitst op de persoon en de thema's van dat moment.

 

De privélessen zijn heel breed inzetbaar. Zomaar een greep uit de mogelijkheden,

  • je bent langdurig overbelast door bijvoorbeeld jarenlange mantelzorg en bent jezelf even helemaal kwijt geraakt en kunt niet meer ontspannen.
  • Je werkt in de zorg en hebt het afgelopen jaar dusdanig hard moeten werken waardoor je hele lichaam soort van op hol geslagen is en je het zelf niet meer tot rust krijgt.
  • Je bent hoogzwanger en wilt de laatste weken voor je bevalling zo ontspannen mogelijk zijn als voorbereiding op de periode die komen gaat.
  • Je hebt lichamelijke problemen of een handicap waardoor je je onzeker voelt om in de groepslessen mee te doen.
  • Als vriendinnen hebben jullie behoefte aan een gezamenlijk moment van verbinding en ontspanning.
  • Je hebt relatieproblemen en kunt niet meer goed bij je intuïtie en je gevoel doordat je teveel in je hoofd zit.
  • Je gunt jezelf de privé lessen als ontspanningsmoment aan jezelf. 

Het is elke keer weer prachtig om te zien dat iemand zoveel meer ontspannen is na een les. Gaandeweg worden mensen zich meer bewust van hun patronen en behoeften en gaan beter voor zichzelf zorgen. Na een eerste fase van wat meer frequentere afspraken volgt vaak een fase dat mensen periodiek een afspraak maken als onderhoud en reminder voor zichzelf. Sommigen stromen door naar de groepslessen en anderen pakken weer hobby’s of activiteiten ter ontspanning op die ze heel fijn vinden maar waar ze zich geen tijd meer voor gunden.

 

Met alle liefde stel ik mijn kennis en kunde ter beschikking in het helpen van mensen naar meer rust, ontspanning en mildheid in zichzelf.