Yoga zonder poespas

De manier van yogales geven waar ik me prettig bij voel is de yoga zonder poespas.

Yogalessen waarin het draait om eenvoud en ontspanning en je geborgen voelen.

 

Gewoon in je relax outfit die je thuis ook aantrekt als je een avondje tv kijkt met je mat onder je arm naar de les. Je klets nog even wat met je yoga buurvrouw of niet als je daar geen zin in hebt. Daarna ga je er helemaal klaar voor liggen, voor jouw uurtje ontspanning, en breng je de aandacht naar jezelf. 

 

Voor mij is de essentie van de yogalessen het voelen in je lichaam en in jezelf. Weer meer centreren. Alles wat we doen in de les staat in dienst van deze essentie. De oefeningen en houdingen worden zo duidelijk mogelijk uitgelegd zonder overbodig gebruik van moeilijke termen. Lukt iets niet helemaal dan mag daar ook gerust om gelachen worden. Om daarna de concentratie weer naar binnen te laten zakken. 

 

Het afronden van de les gaat al even relaxed. Geen verplichte praatsessies of rituelen. Je bepaalt helemaal zelf of je nog een praatje maakt met iemand of dat je in je eigen coconnetje blijft en in alle rust naar huis gaat. Het gaat erom dat je doet waar jij je prettig bij voelt.

 

Enigszins verlegen voel ik me als mensen naar mij opkijken als yogadocent. Echt helemaal nergens voor nodig. Iedereen is volledig gelijkwaardig aan elkaar en we kunnen allemaal van elkaar leren. Als docent leer ik net zoveel van jullie als jullie van mij. We doen het met elkaar. Zonder jullie kan er geen les zijn. Doordat jullie je openstellen en je in vertrouwen laten leiden ontstaat er een goede en harmonieuze sfeer waarin iedereen kan opbloeien en zichzelf mag zijn. 

 

Deze manier van lesgeven past bij mij. Bij andere yogadocenten past misschien weer een hele andere manier van lesgeven. Ook dat is prima. Als je doet wat bij je past blijft het authentiek en zullen die mensen naar je les komen die daar passen.

 

Heel eenvoudig allemaal.